زندگی نامه شهید کامیاب
چهارشنبه, ۳۰ فروردين ۱۳۹۶، ۰۲:۴۹ ب.ظ
زندگی نامه شهید کامیاب
همه صحبتهای گفته شده درباره شهید کامیاب، زندگینامه شهید، تحصیلات ایشان در حوزه علمیه، و اساتیدشان در گناباد و در ادامه تحصیلات وی در شهر مقدس مشهد، چگونگی روند مبارزاتی که شهید در آن به فعالیت میپرداخته است و همچنین هدایت و راهبری این مبارزه و افرادی که در شکلگیری فکری و جهتدهی آن موثر بودهاند و آشنایی با مقام معظم رهبری و حضور در درس و سیر مطالعاتی شهید است، را در برمیگیرد.
اما آنچه که شاید به عنوان یک سرفصل کمتر بدان پرداخته و توجه شده است، چرایی همه اینهاست. پاسخ به این سئوال که چه عواملی اعم از محیطی تربیتی، دینی، سیاسی که باعث شد شهید کامیاب، شهید کامیاب شود و بهشتی بهشتی و مطهری مطهری و به طور اخص و ویژه چه عاملی درون این فکر متعالی را میتواند به ما بنماید، بهانهای شد تا به سراغ سیدحسین کامیاب فرزند حجتالاسلام سیدرضا کامیاب، نماینده مردم مشهد که در ۷/مرداد/۱۳۶۰ به دست منافقان کوردل به شهادت رسید، برویم.
وی میگوید: در مورد اهداف سیاسی باید بگویم دشمن الحق و الانصاف خوب شناخت و وقتی از دیدگاه آنها نگاه میکنیم، میبینیم کسانی را اینها گلچین کردند، که شاخص بودند.
مثل شهید صیاد شیرازی، بعد که ایشان شهید شد تازه فهمیدیم که چه سوابقی داشتند.
هر شخصیتی برای خودش ابعاد مختلفی دارد. من، شما یا هر کس دیگر را بخواهیم تجزیه و تحلیل کنیم برای خودش دنیایی است، ولی بعضی افراد در هر جمعی که وارد میشوند همه را تحت تاثیر قرار میدهند. این مربوطه به امروز نیست و ممکن است در مورد خیلیها مصداق پیدا کند.
سید حسین کامیاب اضافه میکند: مرحوم ابوی شاید هشتاد، نود درصد وقتشان را با جوانها و تیپ دانشگاهی و تربیتمعلم میگذراندند.
خیلی از دوستان و بچه محلهها بودند و رفتند و شهید شدند، زندگیشان هم مشخص است که کی به دنیا آمدند و چه درسی خواندند و چه زمانی رفتند و به شهادت رسیدند، ولی بحث روی شهدای ترور خیلی حساس میشود.
شهدای ترور از این نظر که ماهیت سیاسی داشتند، با شهدای خط مقدم خیلی فرق میکنند. وقتی بحث سیاسی میگوییم خیلی مسائل در آن هست، خیلی قضاوتهای عادلانه و غیرعادلانه در مورد اشخاصی که این صحبتها را مطرح میکنند، هست و هم در مورد افرادی که این صحبتها در موردشان مطرح میشود.
فرزند شهیدکامیاب ادامه میدهد: منافقین با مجموعه تبلیغات خودشان میخواهند کاری کنند که جای ظالم و مظلوم را عوض کنند. به نظر من در خارج از مرزها روی تکتک این مسائل دارند کار میکنند، واقعا دشمن دارد برای این کارها، هزینه میکند، تا به نتیجهای برسد و به عمل تروریستی خود مشروعیت بدهد.
وی تصریح میکند: متوجه این موضوع باید باشیم، چون این موضوع خیلی اهمیت دارد و ما راهی نداریم جز اینکه برگردیم به ریشههایمان، برگردیم به شخصیت شناسیمان، برگردیم به اینکه بفهمیم که شهید کامیاب چه کسی بود، هاشمینژاد چه کسی بود، آیا شهید کامیاب فردی غیرمنطقی بود؟!
تمام این آقایانی که شهید شدند بلااستثنا از رجایی، بهشتی،هاشمینژاد و کامیاب بگیرید تا تکتک آن پاسدارهایی که به وسیله ترور شهید شدند، در یک وجه مشترک بودند، آن وجه هم این بود که میگفتند مثلا این عنصر فریب خورده است و ما باید کمکش کنیم و از ورطه بیرون بکشیمش.
سیدحسین کامیاب میگوید: قیام سیدالشهدا(ع) در صدر اسلام را میتوان هر ساله یک حادثه غمبار و اسفناک تاریخی بیان کرد.
اما باید دید هدف حضرت سیدالشهدا(ع) در آن حرکت عظیم دینی که قسمت اعظمی از تاریخ شیعه را در تمام اعصار و دوران تحتالشعاع خود قرار داده، چه بوده است.
آیا همه ابعاد آن در بیان یک زندگینامه و حادثه دینی و تاریخی روشن خواهد شد؟ به طور حتم پاسخ شما مثبت نخواهد بود. خوشبختانه به برکت انقلاب شکوهمند اسلامی و زمینهسازی هرچه بیشتر برای شناساندن معارف اهل بیت(ع) فعالیتهای بسیاری صورت گرفته است.
وی میافزاید: حال با نگاهی به خیل عظیم شهدای این مرز و بوم، آنهایی که سررشته حرکتها و پرچمداری سایر رهپویان را به عهده داشتهاند، این سئوال در ذهن هر دلسوز و عاشق و علاقهمندی به وطن اسلامی ایران نقش میبندد که آیا عدم پرداختن به چنین مقولهای- آنگونه که باید و شاید- از سوی متولیان امر فاقد اهمیت تشخیص داده شده است یا در درجه اهمیت پایینتری قرار دارد؟
در هر حال در برخی موارد، جهتگیری و دغدغه این امر را شاهدیم که اهل قلم و به نوعی عدهای از مسئولان فرهنگی سعی در پرداختن هرچه بیشتر به این مقوله را دارند و امیدواریم در آیندهای نه چندان دور شاهد دستاوردهایی باشیم که دارای غنای کافی در این حوزه باشد.
فرزند شهید کامیاب درباره پدرش نیز اظهار میدارد: عشق و محبت اهل بیت(ع) شناخت اندیشههای آنها با مطالعات وسیع و عمیق، بحث و تبادل نظر با اهل فن و اساتید این رشته و در نهایت برداشت و کسب راه و روشی خاص، در نهایت وی را به فردی تبدیل کرد که از هر آنچه که انسان را برای یک عمر به خود مشغول میدارد، دور کرد و پدرم خود را وقف ترویج و تبیین اندیشههای والای دین مبین اسلام و تشیع کرد. این شناخت او را به قافله عظیم انقلاب به سکانداری امام خمینی کبیر(ره) متصل نمود و او به عنصری تاثیرگذار در ترویج افکار و اندیشههای حضرت امام خمینی(ره) در خراسان و سایر استانها تبدیل شد.
سیدرضا کامیاب ادامه میدهد: پیگیری وقایع ایران و جهان و تحلیل مدام آنها و انطباق آن با فرمایشات و موضعگیرهای حضرت امام(ره) به جهت عدم ایجاد انحراف احتمالی از هدف اصلی از جمله مسائلی بود که پدر پیگیری میکرد.
یاری و خدمتگزاری به دور از هرگونه ریا و خودنمایی برای افراد ضعیف و کم بضاعت و دستگیری از آنها از صفات دیگر شهید بود.
- چهارشنبه, ۳۰ فروردين ۱۳۹۶، ۰۲:۴۹ ب.ظ